Представяме ви последното онлайн обучение от серията „Застъпници за природата“. Темата е Как да спасим дърветата в градовете? Обучението ще се проведе на 10 май от 18:00 ч. онлайн (линк за регистрация).

Дърветата са нашите спасителни зелени оазиси в забързаното градско ежедневие. Но заплахата от изсичане заради застрояване на зелени площи и междублокови пространства тегне над тях дори и в най-емблематичните ни градски паркове. А те са малкото природа в бетонната пустиня около нас, която ни спасява от жегата и ни дарява красота и радост.

Знаем ли как да ги спасим, когато някой иска да ги отсече? И как да се организираме успешно, за да защитим нашите паркове и градини от застрояване? На тези въпроси е посветено последното ни онлайн обучение „Застъпници за природата“, което ще се проведе на 10 юни от 18 часа.

Програма

В първата част ще Ви представим малкото текстове в нормативната база, които регламентират опазването на дърветата в градовете и предложения как може да се промени една общинска наредба за зелената система.

А във втората ще обсъдим едни от най-емблематичните случаи, свързани с опазване на дърветата в градска среда – борбата за спасяването на Борисова градина, на парк Бедечка, както и други актуални казуси от България.

Лектори

Тома Белев и Зорница Стратиева от Асоциация на парковете в България и Андрей Ковачев от СДП БАЛКАНИ. В дискусията ще се включи и Петко Цветков от СДП БАЛКАНИ

За участие

Участието е безплатно след регистрация на следния линк: https://zoom.us/meeting/register/tJYrdumppz4sGdK95VzstIVfiUf2qJ5SMxTI

Обученията „Застъпници за природата“ (https://priroda.parks.bg/) се организират в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП.